Kerrierijst

Getty Images

In een handomdraai

Aantal personen 
2
Bereidingsduur 
15-30 minuten

Ingrediënten

  • 1 ui 
  • 1 eetlepel olie 
  • 1 eetlepel kerrie 
  • 150-200 gram zilvervliesrijst 
  • 3-4 deciliter groentebouillon met minder zout
  • 1 klein blik doperwten 

Bereiding

1. Maak de ui schoon en snijd hem klein.
2. Fruit de ui in de olie glazig.
3. Voeg de kerrie toe en fruit dit mee tot de kerrie gaat geuren.
4. Doe de rijst er bij en schenk de bouillon al roerend in de pan.
5. Breng de rijst aan de kook en laat de rijst met een deksel op de pan in 20 minuten gaar worden.
6. Roer de laatste minuten de uitgelekte doperwtjes door de rijst.

Menusuggestie

Lekker met gebakken kipreepjes en witlofsalade met sinaasappel.

Hiervoor heb je nodig:

  • 200 gram kipfilet
  • 1 eetlepel vloeibare margarine
  • 500 gram witlof
  • 2 eetlepels halfvolle yoghurt
  • 1 sinaasappel

Voedingswaarden

Energie 
690kcal
Eiwit 
45 gram
Koolhydraten 
85 gram
Vezels 
10 gram
Vet 
15 gram
Verzadigd vet 
4 gram
Zout 
1590 milligram
Auteur 
Bron 
  • Voedingscentrum