Getty Images
Winters tafelen
Aantal personen
2
Bereidingsduur
15-30 minuten
Ingrediënten
- 200 gram kalkoenfilet
- 1 teentje knoflook
- 1 eetlepel sojasaus
- Mespunt kaneel
- ½ theelepel gemalen komijnzaad (djinten)
- 1 (rode) ui
- 1 stengel bleekselderij
- 1 eetlepel olie
- 1 eetlepel bloem
- 1½ deciliter bouillon
- 400 gram zuurkool
Bereiding
- Snijd de kalkoenfilet in blokjes.
- Pers het teentje knoflook boven een kom uit.
- Meng er de sojasaus, de kaneel, de komijn en wat peper door.
- Schep de blokjes kalkoen hierdoor en laat dit afgedekt in de koelkast 10 minuten marineren.
- Maak de ui en de bleekselderij schoon.
- Snijd de ui in snippers en de bleekselderij in boogjes.
- Verwarm de olie in een grote braadpan en bak hierin de gemarineerde kalkoen bruin.
- Bak de ui en de bleekselderij kort mee.
- Strooi er de bloem over en laat dit 2 minuten mee warmen.
- Giet er al roerend de bouillon bij tot een saus is ontstaan.
- Laat de kalkoenragout 5 minuten sudderen.
- Schuif de ragout een beetje aan de kant en schep de zuurkool in het midden van de pan.
- Laat de zuurkool nog 10 minuten zacht mee sudderen.
Menusuggestie
Lekker met aardappelen.
Hiervoor heb je nodig:
6 kleine aardappelen
Voedingswaarden
Energie
370kcal
Eiwit
30 gram
Koolhydraten
40 gram
Vezels
10 gram
Vet
7 gram
Verzadigd vet
1 gram
Zout
2640 milligram
Bron
- Voedingscentrum