Italiaans stamppotje met veldsla

Getty Images

Klassieke smaken.

Aantal personen 
2
Bereidingsduur 
30+ minuten

Ingrediënten

  • 600 gram aardappelen
  • 4 sjalotjes
  • 1 eetlepel (olijf)olie
  • 150 gram veldsla of 1 krop romeinse sla, little gem of andijvie
  • 50 gram rucola
  • 150 gram kerstomaatjes
  • 200 gram gerookte makreel
  • 12 blaadjes basilicum

Bereiding

  1. Schil de aardappelen en kook ze in weinig water gaar.
  2. Maak de sjalotten schoon en snijd ze klein.
  3. Fruit de sjalotten in de olie zacht.
  4. Maak de veldsla, de rucola en de kerstomaatjes schoon.
  5. Halveer de tomaatjes.
  6. Maak de makreel schoon, verwijder alle graten en verdeel de vis in stukken.
  7. Scheur de basilicumblaadjes een keer door.
  8. Stamp de gare aardappelen grof.
  9. Meng er de sjalotten met makreel en de rest van de groente en de basilicum door.
  10. Warm het geheel goed door.

Ingrediënten over?

Rucola:
Gebruik de rucola niet meer als de Te Gebruiken Tot-datum is verstreken. Bewaar een aangebroken verpakking rucola in de koelkast. Eet de rest bijvoorbeeld met plakjes tomaat of radijs op brood.

Voedingswaarden

Energie 
660kcal
Eiwit 
30 gram
Koolhydraten 
60 gram
Vezels 
9 gram
Vet 
30 gram
Verzadigd vet 
6 gram
Zout 
2000 milligram
Auteur