Ierse stamppot

Getty Images

Stamppotvariatie, deze Ierse variant is om te smullen dankzij de groene kool.

Aantal personen 
2
Bereidingsduur 
30+ minuten

Ingrediënten

  • 600 gram aardappelen
  • ½ groene kool of 400 gram gesneden groene kool
  • 1 dunne prei
  • 1 eetlepel vloeibare margarine
  • Ca. 150 mililiter halfvolle melk
  • Nootmuskaat

Bereiding

  1. Schil de aardappelen en kook ze in weinig water gaar.
  2. Maak de kool schoon en snijd hem in smalle repen.
  3. Maak de prei schoon en snijd hem in dunne ringen.
  4. Verwarm de margarine en roerbak hierin de groene kool en de prei in een paar minuten gaar.
  5. Maak van de gare aardappelen met de hete melk, peper en nootmuskaat een puree.
  6. Meng de geroerbakte groente er door en strooi er nog wat nootmuskaat over.

Menusuggestie

Lekker met een gestoofd rundervlees of reepjes gebakken varkensvlees.

Hiervoor heb je nodig...

  • 200 gram runderlap
  • 1 eetlepel vloeibare margarine

Extra informatie

Voor het gebruik van margarine raadpleeg uw merkartikelenlijst of kijk het etiket.

Ingrediënten over?

Kool:
Verpak een stuk kool in plastic folie en bewaar nog 3-5 dagen in de koelkast. Maak er een koolsalade van, bijvoorbeeld met een yoghurtdressing

Voedingswaarden

Energie 
505kcal
Eiwit 
30 gram
Koolhydraten 
55 gram
Vezels 
10 gram
Vet 
15 gram
Verzadigd vet 
3 gram
Zout 
400 milligram
Auteur