Honingyoghurt met bramen

Getty Images

Klapper van de week

Aantal personen 
2
Bereidingsduur 
0-15 minuten

Ingrediënten

  • 125 gram bramen 
  • Stukje citroenschil 
  • 2 eetlepels honing 
  • Mespunt gemalen kardemom 
  • 2 deciliter magere griekse of turkse yoghurt 

Bereiding

  1. Was de bramen. 
  2. Snijd het citroenschilletje heel fijn. 
  3. Meng de citroenschil en 1 eetlepel honing door de bramen. Verdeel de bramen over 2 coupes. 
  4. Roer de rest van de honing en de kardemom door de yoghurt. Schep de yoghurt over de bramen.

Menusuggestie

Voedingswaarden

Energie 
140kcal
Eiwit 
7 gram
Koolhydraten 
25 gram
Vezels 
2 gram
Vet 
1 gram
Verzadigd vet 
0 gram
Zout 
200 milligram
Auteur 
Bron 
  • Voedingscentrum