Lekker en simpel: zelf granola maken met chocolade
Puur Gezond
Heerlijk als ontbijt: yoghurt of kwark met zelfgemaakte granola en (pure) chocolade. Wanneer ga jij hem uitproberen?
Aantal personen
8 tot 10 personen
Bereidingsduur
25 minuten
Ingrediënten
- 150 g havervlokken
- 75 g hazelnoten, grof gehakt
- 75 g amandelen, grof gehakt
- 25 g sesamzaad
- 1,5 eetlepel speculaaskruiden (of kaneel)
- 1 (biologische) sinaasappel
- 2 eetlepels kokosolie
- 2 eetlepels honing
- 75 g extra pure chocolade, grof gehakt
- Bakplaat met bakpapier
Bereiding
- Verwarm de oven voor op 175˚ graden. Meng in een kom havermout, noten, sesamzaad en speculaaskruiden.
- Rasp de schil van de sinaasappel boven de kom. Pers 3 eetlepels sap uit (de rest wordt in dit recept niet gebruikt).
- Verwarm in een steelpan het sap, de kokosolie en honing tot de kokosolie gesmolten is. Meng dit door het havermoutmengsel.
- Spreid het mengsel uit over een bakplaat en rooster dit 15 minuten in de oven. Kijk af en toe: de granola moet niet te donker worden.
- Laat de granola helemaal afkoelen en meng dan de chocolade erdoor.
Dit is een recept van PuurGezond.