Hoe maak je soepballetjes?

Gehaktballetjes
PuurGezond

Balletjes voor in de soep zijn een lekkere toevoeging bij een tomaten- of groente soep! Wil je ze een keer zelf maken? Bekijk hieronder de video!

Aantal personen 
Circa 20 stuks
Bereidingsduur 
10 minuten

Ingrediënten

  • 200 g (biologisch) rundergehakt of half-om-half gehakt
  • 2-3 eetlepels paneermeel
  • bosje peterselie

Bereiding

Stap 1: Meng het gehakt met paneermeel, zout, peper.

Stap 2: Snij de peterselie fijn en meng deze door het gehakt.

Stap 3: Draai er met vochtige handen kleine balletjes van.

Stap 4: Kook de balletjes  de laatste 10 minuten mee in een soep naar keuze.

Varieer op dit basis recept:

  • Voeg Parmezaanse kaas of pesto door de balletjes voor in de tomatensoep.
  • Met een tikje sambal of gemalen chilipepertjes voor een pittige variant.
  • Met verse knoflook.
  • Gebruik ook eens lamsgehakt of kippengehakt.
  • Je kunt ook meteen het dubbele recept maken, de balletjes in bouillon koken, af laten koelen en de helft invriezen.

Dit is een recept van www.puurgezond.nl

Auteur