PuurGezond
Balletjes voor in de soep zijn een lekkere toevoeging bij een tomaten- of groente soep! Wil je ze een keer zelf maken? Bekijk hieronder de video!
Aantal personen
Circa 20 stuks
Bereidingsduur
10 minuten
Ingrediënten
- 200 g (biologisch) rundergehakt of half-om-half gehakt
- 2-3 eetlepels paneermeel
- bosje peterselie
Bereiding
Stap 1: Meng het gehakt met paneermeel, zout, peper.
Stap 2: Snij de peterselie fijn en meng deze door het gehakt.
Stap 3: Draai er met vochtige handen kleine balletjes van.
Stap 4: Kook de balletjes de laatste 10 minuten mee in een soep naar keuze.
Varieer op dit basis recept:
- Voeg Parmezaanse kaas of pesto door de balletjes voor in de tomatensoep.
- Met een tikje sambal of gemalen chilipepertjes voor een pittige variant.
- Met verse knoflook.
- Gebruik ook eens lamsgehakt of kippengehakt.
- Je kunt ook meteen het dubbele recept maken, de balletjes in bouillon koken, af laten koelen en de helft invriezen.
Dit is een recept van www.puurgezond.nl