Getty Images
Heerlijke pompoensoep met kerrie, chili, koriander en ei.
Aantal personen
2
Bereidingsduur
15-30 minuten
Ingrediënten
- ½ gram pompoen (ca. 500 gram)
- 1 ui
- 2 theelepels kerriepoeder
- 2 eetlepel vloeibare margarine
- ¼ groentebouillontablet met minder zout
- 1 gedroogd chilipepertje
- 2 eieren
- 1 dunne prei
- Kaneel
- 8 takjes koriander of selderij
- 4 eetlepels halfvolle yoghurt
- Handje paranoten
- 4 volkoren boterhammen
Bereiding
- Was het stuk pompoen en verwijder de draden en pitten. Snijd het stuk pompoen met schil in blokjes.
- Pel de ui en snijd hem klein.
- Fruit de ui met de kerrie in de margarine goudgeel.
- Voeg de pompoen toe met 400 ml water en het stukje bouillontablet.
- Verkruimel het chilipepertje en voeg dit toe. Breng het aan de kook en kook de soep 20 minuten.
- Kook de eieren hard. Laat de eieren afkoelen.
- Pureer de soep met de staafmixer of in een keukenmachine.
- Maak de prei schoon en snijd hem in dunne ringen.
- Breng de soep met de prei weer aan de kook en kook de soep nog een paar minuten.
- Maak hem op smaak met wat kaneel.
- Pel de eieren en hak ze fijn.
- Was de koriander of selderij en knip de blaadjes klein.
- Meng de helft hiervan door het gehakte ei.
- Roer de rest van de koriander door de yoghurt.
- Hak de paranoten klein.
- Zet het yoghurtsausje, de eieren en de noten op tafel en schep er wat van op de soep. Geef er brood bij.
Ingrediënten over?
Pompoen:
Dek het snijvlak af met plastic folie. Bewaar het stuk pompoen maximaal 4 dagen in de koelkast.
Voedingswaarden
Energie
465kcal
Eiwit
20 gram
Koolhydraten
35 gram
Vezels
10 gram
Vet
25 gram
Verzadigd vet
5 gram
Zout
1000 milligram
Bron
- Voedingscentrum