Getty Images
Goddelijke burgers voor een lunch of lichte avondmaaltijd. Ook geschikt voor verstokte vleeseters, omdat de bbq-saus een rooksmaak en de halloumi een stevige bite heeft.
Aantal personen
3
Ingrediënten
- 225 gram halloumikaas, in de lengte in dunne plakken (ca. ½ cm)
- 3 harde broodjes naar keuze
- Ca. 30 gram veldsla of rucola naar keuze
- Ca. 40 gram geraspte wortel
- 75 gram zuurkool uit ’t vat
- 90 milliliter mayonaise, biologisch of zelfgemaakt
- 8 gram wasabi
- 3 theelepelsl gerookte-paprikapoeder
Bereiding
- Maak eerst de saus: meng de mayonaise, wasabi en het gerookte-paprikapoeder door elkaar en breng eventueel op smaak met wat zout of peper als je dat lekker vindt. Zet apart.
- Verhit een klein beetje olijfolie in een grote koekenpan en bak de halloumiplakjes om en om tot ze goudbruin zijn.
- Snijd intussen de broodjes door en verdeel er de sla of rucola, zuurkool en wortel over.
- Laat de halloumi niet wachten (dan wordt de kaas taai!), dus leg de plakjes zo uit de pan op de broodjes.
- Verdeel er de saus over en serveer direct.
Dit recept is afkomstig uit het kookboek Share.