Getty Images
Ideaal recept om je groenterestjes op te maken.
Aantal personen
2
Bereidingsduur
30+ minuten
Ingrediënten
- 200 gram gedroogde linzen
- 1 ui
- 400 gram groente, bijv. sperzieboontjes, courgette, aubergine, broccoli, doperwtjes
- 1 eetlepel olie
- 1 eetlepel currypasta
- 1 teentje knoflook
- 100 ml groentebouillon met minder zout
- 1 eetlepel geschaafde amandelen
- 50 ml halfvolle yoghurt
- (6 takjes koriander)
Bereiding
- Was de linzen.
- Pel de ui en snijd 1 helft in snippers.
- Kook de linzen met de halve ui in ruim water gaar in ca. 20-30 minuten.
- Maak de groente schoon en snijd alles in gelijke stukjes.
- Verhit de olie en fruit hierin de gesnipperde ui en de currypasta zacht.
- Pers het teentje knoflook er boven uit.
- Voeg de rest van de groente toe met de bouillon en stoof de groente in ca. 6 minuten bijna gaar.
- Rooster de geschaafde amandelen in een droge koekenpan licht.
- Roer de yoghurt door de groentecurry.
- Strooi er aan tafel de amandelen en eventueel de kleingesneden koriander over. Geef de linzen erbij.
Ingrediënten over?
Yoghurt:
Zet yoghurt na gebruik altijd snel terug in de koelkast. Een geopend pak is nog 5-7 dagen in de koelkast houdbaar.
Gooi yoghurt niet direct weg na het verlopen van de THT-datum. Kijk, ruik en proef een beetje om de kwaliteit te beoordelen.
Voedingswaarden
Energie
500kcal
Eiwit
25 gram
Koolhydraten
55 gram
Vezels
25 gram
Vet
15 gram
Verzadigd vet
2 gram
Zout
300 milligram
Bron
- Voedingscentrum