Groentecurry met linzen en geroosterde amandelen

Getty Images

Ideaal recept om je groenterestjes op te maken.

Aantal personen 
2
Bereidingsduur 
30+ minuten

Ingrediënten

  • 200 gram gedroogde linzen
  • 1 ui
  • 400 gram groente, bijv. sperzieboontjes, courgette, aubergine, broccoli, doperwtjes
  • 1 eetlepel olie
  • 1 eetlepel currypasta
  • 1 teentje knoflook
  • 100 ml groentebouillon met minder zout
  • 1 eetlepel geschaafde amandelen
  • 50 ml halfvolle yoghurt
  • (6 takjes koriander)

Bereiding

  1. Was de linzen.
  2. Pel de ui en snijd 1 helft in snippers.
  3. Kook de linzen met de halve ui in ruim water gaar in ca. 20-30 minuten.
  4. Maak de groente schoon en snijd alles in gelijke stukjes.
  5. Verhit de olie en fruit hierin de gesnipperde ui en de currypasta zacht.
  6. Pers het teentje knoflook er boven uit.
  7. Voeg de rest van de groente toe met de bouillon en stoof de groente in ca. 6 minuten bijna gaar.
  8. Rooster de geschaafde amandelen in een droge koekenpan licht.
  9. Roer de yoghurt door de groentecurry.
  10. Strooi er aan tafel de amandelen en eventueel de kleingesneden koriander over. Geef de linzen erbij.

Ingrediënten over?

 

Yoghurt:
Zet yoghurt na gebruik altijd snel terug in de koelkast. Een geopend pak is nog 5-7 dagen in de koelkast houdbaar.

Gooi yoghurt niet direct weg na het verlopen van de THT-datum. Kijk, ruik en proef een beetje om de kwaliteit te beoordelen.

Voedingswaarden

Energie 
500kcal
Eiwit 
25 gram
Koolhydraten 
55 gram
Vezels 
25 gram
Vet 
15 gram
Verzadigd vet 
2 gram
Zout 
300 milligram
Auteur 
Bron 
  • Voedingscentrum