Getty Images
Met walnoten en pijnboompitten voor een stevige bite!
Aantal personen
4
Bereidingsduur
30+ minuten
Ingrediënten
- 8 lapjes filodeeg (diepvries)
- Olie
- 800 gram broccoli
- 1 ui
- 1 eetlepel vloeibare margarine
- 75 gram gedroogde vijgen
- 75 gram walnoten
- 2 eetlepels pijnboompitten
- 2 volkoren beschuiten
- 100 gram zachte geitenkaas
- 1 eidooier
Bereiding
- Laat het filodeeg ontdooien volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking.
- Bestrijk een bakplaat dun met olie.
- Maak de broccoli schoon en verdeel de groente in kleine roosjes. Snijd de geschilde stelen in kleine stukjes.
- Kook de broccoli 2 minuten in weinig water en laat dit goed uitlekken.
- Maak de ui schoon en snijd hem klein.
- Fruit de ui met wat peper in de margarine glazig.
- Snijd de vijgen in smalle reepjes.
- Hak de walnoten grof.
- Bak de walnoten en de pijnboompitten kort in een droge koekenpan.
- Bak de fijngemaakte beschuiten even mee.
- Verkruimel de geitenkaas.
- Meng de broccoli met de ui en de geitenkaas en maak het mengsel op smaak met peper.
- Warm de oven voor op 200° C.
- Leg een vochtige theedoek op het aanrecht en leg 4 lapjes filodeeg erop tot een vierkant. Plak de lapjes aan elkaar met wat water.
- Bestrijk het deeg dun met olie en leg de andere lapjes deeg erop.
- Bestrijk het deeg weer dun met olie en strooi het noten-paneermeelmengsel erover.
- Schep het broccolimengsel er op, maar houd de randen van het deeg vrij.
- Vorm de broccoli tot een rol. Vouw met behulp van de theedoek het filodeeg over de broccoli en maak er een mooie rol van.
- Leg de rol met de naad naar beneden op de ingevette bakplaat.
- Klop de eidooier los met een beetje water en bestrijk hiermee de rol.
- Bak de strudel in de voorverwarmde hete oven in ca. 40 minuten gaar en bruin.
Voedingswaarden
Energie
450kcal
Eiwit
20 gram
Koolhydraten
20 gram
Vezels
10 gram
Vet
35 gram
Verzadigd vet
9 gram
Zout
1000 milligram