Getty Images
Een uurtje marineren
Aantal personen
2
Bereidingsduur
30+ minuten
Ingrediënten
- 2 teentjes knoflook
- 1 eetlepel citroensap
- 1 theelepel oregano
- 1 theelepel gemalen komijn
- ½ theelepel paprikapoeder
- 200 gram varkensfilet
- ½ komkommer
- 1 dl halfvolle yoghurt
- 1 venkelknol
- 2 uien
- 2 bosuitjes
- 2 eetlepels olie
Bereiding
- Pers 1 teentje knoflook boven een kom uit. Roer er het citroensap door met de oregano, komijn, paprikapoeder en peper.
- Snijd het vlees in repen schep ze door het kruidenmengsel. Laat het vlees afgedekt in de koelkast 1 uur marineren.
- Pers het andere teentje knoflook uit boven een kom.
- Was de halve komkommer en rasp hem. Druk vocht uit de komkommer. Doe de komkommer en de yoghurt bij de knoflook en maak de tzatziki op smaak met wat gemalen komijn en royaal peper.
- Maak de venkel en de uien schoon. Halveer de venkel en snijd de helften in dunne plakken. Snijd de uien in halve ringen en de bosuitjes in schuine repen.
- Verwarm de olie en bak hierin het vlees in ca. 8 minuten gaar en bruin.
- Voeg de venkel en de uien toe en stoof het geheel in nog eens 5 minuten gaar.
- Geef de tzatziki er bij.
Menusuggestie
Lekker met volkorenbrood. Hiervoor heb je nodig:
- 6 volkoren boterhammen
Voedingswaarden
Energie
570kcal
Eiwit
40 gram
Koolhydraten
55 gram
Vezels
15 gram
Vet
20 gram
Verzadigd vet
4 gram
Zout
1700 milligram