Getty Images
Lekker voor als je weer eens wat anders wilt met je vertrouwde piepers.
Aantal personen
2
Bereidingsduur
30+ minuten
Ingrediënten
- 400 - 500 gram aardappelen
- 2 teentjes knoflook
- 1 theelepel oregano
- 1 eetlepel olie
- 100 ml groentebouillon met minder zout
- 1 eetlepel citroensap
Bereiding
- Warm de oven voor op 200° C.
- Boen de aardappelen schoon en snijd ze in flinke dobbelstenen.
- Pel de knoflook en hak de teentjes grof.
- Meng de knoflook, de oregano, wat peper en de olie door de aardappelblokjes.
- Doe ze in een ovenvaste schaal en verdeel de bouillon er over.
- Smoor de aardappelen 15 minuten in het midden van de hete oven.
- Schep ze een keer om en druppel het citroensap er over.
- Bak de aardappelen in 10 minuten verder gaar en bruin.
Menusuggestie
Lekker met een ongepaneerde varkensschnitzel en spinazie.
Hiervoor heb je nodig...
- 2 ongepaneerde varkensschnitzels
- 2 eetlepels vloeibare margarine
- 750 gram spinazie
Extra informatie
Allergie info:
Voor het gebruik van bouillon raadpleeg je merkartikelenlijst of kijk op het etiket.
Ingrediënten over?
Beetje citroensap nodig? Snijd de citroen niet door, maar prik er een gaatje in en knijp er wat sap uit. Gebruik eventueel citroensap uit een flesje. Een flesje citroensap is in de koelkast afgesloten weken houdbaar.
Voedingswaarden
Energie
455kcal
Eiwit
30 gram
Koolhydraten
40 gram
Vezels
7 gram
Vet
20 gram
Verzadigd vet
3 gram
Zout
0 milligram