Getty Images
Geen wafelijzer? Geen probleem! Er zijn ook siliconen wafelvormen voor in de oven. Voor welke topping ga jij?
Aantal personen
2
Ingrediënten
- 65g glutenvrije havermout
- 40g amandelmeel
- 1 grote banaan
- 30 gram kokosolie
- 2tl kaneel
- 1tl bakpoeder
- 1tl zoetstof (naar keuze)
- 1tl amandelmelk
- Toppings (naar keuze): agavesiroop, pindakaas, fruit naar keuze, soja slagroom opgeklopt
Bereiding
- Maal de havermout in de blender of keukenmachine tot meel.
- Pak vervolgens het amandelmeel hieraan toe.
- Prak de banaan en doe deze erbij.
- Smelt de kokosolie au bainmarie en voeg deze aan het meel en de banaan toe, evenals de plantaardige melk, kaneel, bakpoeder en zoetstof.
- Laat de keukenmachine (of blender) dit mengen, ongeveer 1 tot 2 minuutjes.
- Laat het wafelijzer opwarmen. Geen wafelijzer? Je hebt ook siliconen wafelvormen voor in de oven!
- Schep vervolgens het mengsel op de platen. Doe het wafelijzer dicht en laat ongeveer 5 minuutjes bakken.
- Snijd je favoriete fruit (aardbeien, ananas, mango, blauwe bessen) klop eventueel wat soja slagroom en doe er een beetje agave siroop of pindakaas op.
Dit recept is afkomstig van Freshh.nl. Hier vind je nog meer heerlijke vegan ontbijtjes van dit gezonde online magazine .