Gestoomde vis met gember

Getty Images

Oosterse smaak van soja en koriander

Aantal personen 
2
Bereidingsduur 
0-15 minuten

Ingrediënten

  • Stuk gemberwortel (grootte ca. 1 duim)
  • ½ rode peper
  • 1 bosuitje
  • 200 gram visfilet, bijv. tilapia, pangasius
  • 1 eetlepel olie
  • 1 eetlepel sojasaus met minder zout
  • Citroensap
  • 4 takjes koriander

Bereiding

 

  1. Schil het stuk gemberwortel, snijd de helft in dunne plakjes en rasp de andere helft fijn.
  2. Verwijder van het pepertje de pitjes en snijd het pepertje fijn.
  3. Maak het bosuitje schoon en snijd hem in smalle ringen.
  4. Breng in een (stoom)pan water aan de kook. Leg in een stoommandje de plakjes gember en daarop de stukken vis. Stoom de vis met een deksel erop in 10 minuten gaar.
  5. Fruit de geraspte gember in de hete olie tot dit gaat geuren.
  6. Voeg de stukjes peper, de ringetjes bosui en de sojasaus toe en warm dit goed door. Maak de saus op smaak met wat citroensap.
  7. Was de koriander en snijd de blaadjes klein.
  8. Neem de vis uit de stoompan en druppel het sausje erop. Strooi de koriander er over.

Menusuggestie

Lekker met wortelsalade met sinaasappel en gebakken rijst.

Hiervoor heb je nodig:

Voedingswaarden

Energie 
595kcal
Eiwit 
35 gram
Koolhydraten 
75 gram
Vezels 
10 gram
Vet 
15 gram
Verzadigd vet 
2 gram
Zout 
1200 milligram
Auteur 
Bron 
  • Voedingscentrum