Met stomen behoud je lekker veel voedingsstoffen én smaak.
Ingrediënten
- Stukje prei
- 2 tomaten
- 200 gram kipfilet
- 1 eetlepel ketjap manis
- 150 gram volkoren macaroni
- 500 gram broccoli
- 1 eetlepel volkorenmeel
- 2 eetlepels halfvolle melk
- ½ eetlepel tomatenpuree zonder zout
- 3 takjes selderij
Bereiding
Maak de prei schoon en snijd de groente in smalle ringen. Ontvel de tomaten en snijd het vruchtvlees in blokjes. Leg de groente in een stoommandje of zeef. Snijd de kip in repen en wrijf ze in met de ketjap. Schik de kip op de groente. Breng in een pan 200 ml water aan de kook en plaats het stoommandje of de zeef erop. Stoom de kip in 25 minuten gaar. Kook de macaroni volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking. Maak de broccoli schoon. Verdeel de groente in roosjes. Schil de dikke steel en snijd de stelen in stukjes. Kook de broccoli in weinig water in ca. 4 minuten gaar. Meng het meel met de melk en de tomatenpuree. Voeg dit al roerend bij het stoomvocht en breng de saus aan de kook. Laat de saus nog een minuut doorkoken. Maak de saus op smaak met kleingesneden selderij en peper. Geef de saus bij de kip, groente en macaroni.
Ingrediënten over?
Tomatenpuree: Bewaar een restje tomatenpuree in een schaaltje afgedekt in de koelkast maximaal 3 dagen. Vries de tomatenpuree eventueel in porties in plasticfolie in en bewaar het maximaal 12 maanden.