Getty Images
Het stoven maakt de vis heerlijk mals.
Aantal personen
2
Bereidingsduur
15-30 minuten
Ingrediënten
- 500 gram aardappelen
- 400 gram snijbonen
- 2 moten kabeljauw of klein staartstuk
- Peper
- 6 takjes peterselie
- 2 eetlepels vloeibare margarine
- 100 ml bouillon met minder zout
- 1 eetlepel dille (vers of uit de diepvries)
- 150 ml halfvolle melk
- Nootmuskaat
Bereiding
- Schil de aardappelen. Kook ze in weinig water met een deksel op de pan in ca. 20 minuten gaar.
- Was de snijbonen en snijd ze in snippers. Kook de snijbonen in een bodempje water in ongeveer 6 minuten gaar.
- Dep de vis droog en bestrooi de vis met peper.
- Maak de peterselie schoon en knip het klein.
- Verwarm de margarine en bak hierin de vis voorzichtig aan een kant bruin.
- Schenk de bouillon erbij met de peterselie en stoof de vis in 6-8 minuten gaar. Strooi er dille over.
- Giet de aardappelen af en stamp ze fijn.
- Maak er met hete melk een puree van en breng op smaak met nootmuskaat.
Extra informatie
Allergie info:
Lees voor het gebruik van bouillon en margarine het etiket.
Ingrediënten over?
Peterselie:
Wikkel de rest van de kruiden in velletjes nat keukenpapier. Bewaar de peterselie onderin de koelkast. Het is nog ongeveer 5 dagen houdbaar of vries de peterselie in.
Voedingswaarden
Energie
455kcal
Eiwit
35 gram
Koolhydraten
50 gram
Vezels
10 gram
Vet
10 gram
Verzadigd vet
2 gram
Zout
500 milligram
Bron
- Voedingscentrum