Getty Images
Zo vindt iedereen spruitjes lekker. Door ze te roerbakken blijven ze nog een beetje knapperig.
Aantal personen
2
Bereidingsduur
0-15 minuten
Ingrediënten
- 6 aardappelen
- 2 ribkarbonades
- peper
- 2 eetlepels vloeibare margarine
- 400 gram spruitjes
- 1 kleine ui
- 1 teentje knoflook
- 1 eetlepel olie
- gerookt paprikapoeder
Bereiding
- Schil de aardappelen en kook ze in weinig water in ca. 20 minuten gaar.
- Bestrooi de karbonades met peper.
- Bak de karbonades in de hete margarine in 15 minuten gaar en bruin.
- Maak de spruiten schoon en halveer ze.
- Pel de ui en de knoflook. Snijd de ui in snippers en de knoflook in reepjes.
- Verwarm de olie in een braadpan en roerbak hierin de spruitjes enkele minuten.
- Voeg de ui en de knoflook toe met wat gerookt paprikapoeder. Roerbak de groente in nog enkele minuten gaar.
- Geef de karbonade en de aardappelen erbij.
Ingrediënten over?
Bewaar olie in een afgesloten fles, koel en donker. Olie is niet goed meer als het rans is, zuur ruikt of donker is verkleurd.
Voedingswaarden
Energie
570kcal
Eiwit
35 gram
Koolhydraten
50 gram
Vezels
15 gram
Vet
25 gram
Verzadigd vet
5 gram
Zout
200 milligram
Bron
- Voedingscentrum