Geroerbakte courgette met een schnitzel en aardappelpuree

Getty Images

Een heerlijk gerecht. Tikkie anders.

Aantal personen 
2
Bereidingsduur 
0-15 minuten

Ingrediënten

  • 500 gram aardappelen
  • 2 ongepaneerde varkensschnitzels
  • Peper
  • 3 eetlepels vloeibare margarine
  • ½ eetlepel sesamzaad
  • 1-2 courgettes
  • 1 teentje knoflook
  • 1 theelepel gemberpoeder (djahé)
  • 150 ml halfvolle melk
  • Nootmuskaat

Bereiding

  1. Schil de aardappelen. Kook de aardappelen in een bodempje water met een deksel op de pan in ca. 20 minuten gaar.
  2. Bestrooi de schnitzels met peper en bak ze in 2 eetlepels margarine in ca. 8 minuten gaar en bruin.
  3. Rooster het sesamzaad in een droge koekenpan goudbruin.
  4. Was de courgettes, halveer ze in de lengte en snijd ze in plakken.
  5. Verwarm de rest van de margarine in een wok of braadpan en fruit hierin de uitgeperste knoflook.
  6. Voeg de courgette toe met het gemberpoeder en wat peper en roerbak de groente in 4-5 minuten gaar.
  7. Verwarm de melk. Stamp de gare aardappelen fijn en maak er met de hete melk, peper en nootmuskaat een puree van.
  8. Strooi het sesamzaad over de courgette.
  9. Serveer de courgette met de gebakken schnitzel en de aardappelpuree.

Extra informatie

Allergie info:
Lees voor het gebruik van margarine het etiket.

Ingrediënten over?

Courgette:
In de koelkast verliest een courgette smaak. Op een koele en droge plek houd je ze een week goed.

Voedingswaarden

Energie 
540kcal
Eiwit 
40 gram
Koolhydraten 
50 gram
Vezels 
6 gram
Vet 
20 gram
Verzadigd vet 
4 gram
Zout 
300 milligram
Auteur 
Bron 
  • Voedingscentrum