Getty Images
Een heerlijk gerecht. Tikkie anders.
Aantal personen
2
Bereidingsduur
0-15 minuten
Ingrediënten
- 500 gram aardappelen
- 2 ongepaneerde varkensschnitzels
- Peper
- 3 eetlepels vloeibare margarine
- ½ eetlepel sesamzaad
- 1-2 courgettes
- 1 teentje knoflook
- 1 theelepel gemberpoeder (djahé)
- 150 ml halfvolle melk
- Nootmuskaat
Bereiding
- Schil de aardappelen. Kook de aardappelen in een bodempje water met een deksel op de pan in ca. 20 minuten gaar.
- Bestrooi de schnitzels met peper en bak ze in 2 eetlepels margarine in ca. 8 minuten gaar en bruin.
- Rooster het sesamzaad in een droge koekenpan goudbruin.
- Was de courgettes, halveer ze in de lengte en snijd ze in plakken.
- Verwarm de rest van de margarine in een wok of braadpan en fruit hierin de uitgeperste knoflook.
- Voeg de courgette toe met het gemberpoeder en wat peper en roerbak de groente in 4-5 minuten gaar.
- Verwarm de melk. Stamp de gare aardappelen fijn en maak er met de hete melk, peper en nootmuskaat een puree van.
- Strooi het sesamzaad over de courgette.
- Serveer de courgette met de gebakken schnitzel en de aardappelpuree.
Extra informatie
Allergie info:
Lees voor het gebruik van margarine het etiket.
Ingrediënten over?
Courgette:
In de koelkast verliest een courgette smaak. Op een koele en droge plek houd je ze een week goed.
Voedingswaarden
Energie
540kcal
Eiwit
40 gram
Koolhydraten
50 gram
Vezels
6 gram
Vet
20 gram
Verzadigd vet
4 gram
Zout
300 milligram
Bron
- Voedingscentrum