Getty Images
Hartig fris
Aantal personen
2
Bereidingsduur
15-30 minuten
Ingrediënten
- 2 limoentjes
- 2 kleine forellen
- 2 eetlepels vloeibare margarine
- 1 dl groentebouillon met minder zout
Bereiding
- Boen de limoenen goed schoon.
- Snijd 1 limoen in dunne plakken en halveer ze. Snijd van de andere limoen dunne reepjes van de schil.
- Bestrooi de forellen van binnen en van buiten met peper.
- Leg in de buikholtes de halve plakjes limoen.
- Verwarm de margarine en bak hierin de forellen in 15 minuten gaar en bruin.
- Neem de vis voorzichtig uit de pan.
- Roer de reepjes limoenschil door de achtergebleven margarine.
- Voeg de bouillon toe en maak de saus op smaak met wat limoensap.
Menusuggestie
Lekker met broccoli en gebakken aardappelen. Hiervoor heb je nodig:
- 500 gram broccoli
- 6 aardappelen
- 1 eetlepel vloeibare margarine
Voedingswaarden
Energie
430kcal
Eiwit
35 gram
Koolhydraten
30 gram
Vezels
8 gram
Vet
15 gram
Verzadigd vet
3 gram
Zout
500 milligram