Getty Images
Deze frittata maak je in de koekenpan. Door de aardappels die erdoorheen zitten, vult het goed.
Aantal personen
2
Bereidingsduur
30+ minuten
Ingrediënten
- 1 eetlepel rozijnen
- 1 eetlepel slasaus, 25% olie
- 1 eetlepel halfvolle yoghurt
- 1 theelepel karwijzaad
- 250 gram gesneden witte kool
- 3 grote uien
- 3 eetlepels vloeibare margarine
- 1 theelepel bruine basterdsuiker
- 1-2 theelepels balsamicoazijn
- peper
- 400 gram vastkokende aardappelen
- 4 eieren
- rozemarijn of tijm
Bereiding
- Was de rozijnen en laat ze in wat water wellen.
- Maak een dressing van de slasaus, de yoghurt en het karwijzaad.
- Meng de dressing en de rozijnen door de kool. Zet de koolsalade afgedekt even weg.
- Pel de uien en snijd ze in halve ringen.
- Verwarm 1 eetlepel margarine en bak hierin de uien in ca. 15 minuten zacht en goudgeel.
- Meng er de basterdsuiker en de azijn door en maak ze op smaak met peper.
- Schil de aardappelen en kook ze in weinig water gaar. Snijd de aardappelen in plakken.
- Verwarm de rest van de margarine in een grote koekenpan en bak hierin de plakken aardappelen goudgeel.
- Klop de eieren los met kleingesneden rozemarijn of tijm en peper. Schenk dit over de aardappelen.
- Laat de eieren met een deksel op de pan in 10 minuten stollen.
- Verdeel de uien erover en geef de koolsalade erbij.
Ingrediënten over?
Eieren:
Bewaar eieren in de doos in de koelkast met de punt naar beneden. Op de verpakking staat de houdbaarheidsdatum. Als de houdbaarheidsdatum is verstreken, zijn eieren hardgekookt of goed doorbakken nog prima te gebruiken
Voedingswaarden
Energie
560kcal
Eiwit
20 gram
Koolhydraten
55 gram
Vezels
10 gram
Vet
25 gram
Verzadigd vet
5 gram
Zout
700 milligram