Getty Images
Viskoekjes voor bij de nasi.
Aantal personen
2
Bereidingsduur
30+ minuten
Ingrediënten
- 2 kleine aardappelen
- ½ bosuitje
- 1 teentje knoflook
- 200 gram koolvisfilet
- 1 ei
- 2 eetlepels olie
Bereiding
- Schil de aardappelen en kook ze gaar.
- Laat de aardappelen afkoelen en maak ze met een vork fijn.
- Snijd het stukje bosui in kleine ringetjes.
- Pers het teentje knoflook boven de aardappelpuree uit.
- Snijd de vis heel fijn.
- Meng de vis, de bosui, het ei, peper en wat zout door de puree.
- Vorm er koekjes van en laat ze in de koelkast een half uur opstijven.
- Bak de viskoekjes in de hete olie in 15 minuten gaar en bruin.
Menusuggestie
Lekker met een tomatensalade en gebakken rijst
Hiervoor heb je nodig...
Rucola-tomatensalade
120 gram zilvervliesrijst
1 eetlepel olie
Ingrediënten over?
Bosui:
Bewaar een half bosuitje verpakt in plastic in de koelkast nog maximaal 4 dagen. Gebruik de rest van de bosui gesnipperd op brood, door de soep of in een salade.
Voedingswaarden
Energie
660kcal
Eiwit
35 gram
Koolhydraten
65 gram
Vezels
6 gram
Vet
25 gram
Verzadigd vet
5 gram
Zout
500 milligram