Farfalle met kip

Getty Images

Dit simpele pastagerecht maak je op smaak met de kappertjes.

Aantal personen 
2
Bereidingsduur 
15-30 minuten

Ingrediënten

  • 150 gram volkoren farfalle of andere pasta
  • 2 teentjes knoflook
  • 2 sjalotjes
  • 1 dunne prei
  • 200 gram kerstomaatjes
  • 200 gram kipfilet
  • 1 eetlepel olie
  • 1 eetlepel kappertjes
  • Azijn
  • Peper

Bereiding

  1. Kook de farfalle volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking.
  2. Pel de knoflook en de sjalotten en snijd het klein.
  3. Maak de prei schoon en snijd hem in dunne ringen.
  4. Was de kerstomaatjes en halveer ze.
  5. Snijd de kip in blokjes en bestrooi ze met peper.
  6. Verwarm de olie en bak de kip al omscheppend in 5 minuten bruin.
  7. Bak de knoflook en de sjalotten mee. Voeg de tomaatjes en de prei toe.
  8. Voeg de uitgelekte farfalle toe en laat dit al omscheppend heet worden.
  9. Maak de pasta op smaak met de kappertjes, wat azijn en peper.

Ingrediënten over?

Kappertjes:
Gebruik een schone lepel of vork om de kappertjes uit de pot te nemen. Dit voorkomt besmetting met bacteriën en schimmels. Een geopende pot kappertjes is in de koelkast nog ongeveer een maand houdbaar. Kappertjes zijn ook lekker in een salade en op brood met plakjes tomaat, komkommer of radijs.

Voedingswaarden

Energie 
475kcal
Eiwit 
35 gram
Koolhydraten 
60 gram
Vezels 
10 gram
Vet 
10 gram
Verzadigd vet 
2 gram
Zout 
300 milligram
Auteur