Doperwtjessoep met kokos

Getty Images

Breng de soep op smaak met een beetje kokosmelk. Tip: de overige kokosmelk kun je in kleine porties invriezen in een ijsblokbakje.

Aantal personen 
2
Bereidingsduur 
0-15 minuten

Ingrediënten

  • 1 sjalotje
  • Mespunt kerriepoeder
  • ½ eetlepel vloeibare margarine
  • ¼ groentebouillontablet met minder zout
  • 100 gram diepvries doperwtjes
  • 3 takjes (platte) peterselie
  • 1 eetlepel kokosmelk

Bereiding

  1. Pel het sjalotje en snijd het klein.
  2. Fruit de sjalot met wat kerrie in de margarine zacht.
  3. Voeg 250 ml water, het bouillontablet en de doperwtjes. Kook de doperwtjes in een paar minuten gaar.
  4. Was de peterselie en knip het klein.
  5. Pureer de soep met een staafmixer glad.
  6. Roer er de kokosmelk door en warm even goed door.
  7. Verdeel de soep over 2 kommen en strooi er de peterselie over.

Menusuggestie

Lekker met als hoofdgerecht varkensoester met tomatensaus, groene kool en aardappelen.

Extra informatie

Allergie info:
Voor het gebruik van margarine en bouillon raadpleeg je merkartikelenlijst of kijk op het etiket.

Ingrediënten over?

Kokosmelk:
Bewaar een rest kokosmelk in een goed afsluitbaar koelkastdoosje en bewaar het maximaal 4 dagen in de koelkast. In de diepvries is kokosmelk nog 3 maanden houdbaar.

Voedingswaarden

Energie 
80kcal
Eiwit 
3 gram
Koolhydraten 
9 gram
Vezels 
3 gram
Vet 
3 gram
Verzadigd vet 
1 gram
Zout 
0 milligram
Auteur