Couscous met shoarma en roerbakgroente

Getty Images

Couscous maak je supersnel. Je hoeft alleen maar kokend water erbij te doen en 5 minuten te wachten.

Aantal personen 
2
Bereidingsduur 
15-30 minuten

Ingrediënten

  • 1 eetlepel rozijnen
  • ¼ bouillontablet met minder zout
  • 200 gram volkoren couscous
  • 1 eetlepel olie
  • 150 gram varkensvleesreepjes
  • Ca. 1 eetlepel shoarmakruiden zonder zout
  • 400 gram roerbakgroente
  • Cayennepeper

Bereiding

  1. Was de rozijnen.
  2. Breng 350 ml water aan de kook en los het stukje bouillontablet er in op.
  3. Schenk dit over de couscous en voeg de rozijnen toe. Laat dit 5 minuten wellen. Roer de couscous met een vork los.
  4. Verwarm de olie in een wok of braadpan en bak hierin het vlees met de shoarmakruiden gaar en bruin.
  5. Voeg de groente toe en roerbak dit mee gaar.
  6. Doe de couscous erbij en warm het geheel goed door.
  7. Maak het gerecht op smaak met eventueel wat cayennepeper.

Ingrediënten over?

Voorverpakte gesneden groente:
Gebruik gesneden groente niet meer als de Te Gebruiken Tot-datum is verstreken.
Bewaar een aangebroken verpakking gesneden groente in de koelkast. Heb je het de volgende dag niet nodig, vries het dan in en bewaar het maximaal 3 maanden in de diepvries. Of bak de rest en eet het op brood of verwerkt in een omelet.

Voedingswaarden

Energie 
600kcal
Eiwit 
35 gram
Koolhydraten 
90 gram
Vezels 
10 gram
Vet 
10 gram
Verzadigd vet 
2 gram
Zout 
1000 milligram
Auteur