Citrusdessert in laagjes

Getty Images

Dit dessert smaakt naar de zomer en ziet er fantastisch uit.

Aantal personen 
4
Bereidingsduur 
0-15 minuten

Ingrediënten

  • 1 sinaasappel
  • 1 eetlepel sinaasappeljam zonder suiker
  • 2 kokosmakronen
  • 150 gram cottage cheese
  • 150 gram hüttenkäse
  • Ca. 1 eetlepel oranjebloesemwater

Bereiding

  1. Boen de sinaasappel goed schoon en snijd er 4 dunne plakken van.
  2. Pers de overgebleven sinaasappel uit en verdun hiermee de lepels jam.
  3. Breek de kokosmakronen in kleine stukjes en schep er de verdunde jam door. Verdeel dit over 4 mooie glazen.
  4. Meng de hüttenkäse met het oranjebloesemwater en schep dit op de koekkruimels.
  5. Snijd de plakken sinaasappel in vieren en leg ze op de hüttenkäse.

Menusuggestie

Lekker met als hoofdgerecht linzenburgers met kruidige wortelsalade en
volkorenbroodjes.

Ingrediënten over?

Cottage cheese of hüttenkäse:
Gebruik een schone lepel om wat uit het bakje te scheppen. Dit voorkomt besmetting met gisten en schimmels. Bewaar de rest van de hüttenkäse afgedekt maximaal 3 dagen in de koelkast.
Hüttenkäse is ook heerlijk op brood met verse kruiden, wat fruit of een drupje honing.

Voedingswaarden

Energie 
180kcal
Eiwit 
6 gram
Koolhydraten 
20 gram
Vezels 
2 gram
Vet 
7 gram
Verzadigd vet 
5 gram
Zout 
400 milligram
Auteur