Getty Images
Carpaccio maar dan net even anders
Aantal personen
4
Ingrediënten
- 2 eetlepels lijnzaadolie
- 2 eetlepels za’atar-kruidenmelange
- 1 grote rode biet, geschild en in dunne plakjes gesneden met een mandoline
- 1 grote gele biet, geschild en in dunne plakjes gesneden met een mandoline
- 1 grote regenboogbiet, geschild en in dunne plakjes gesneden met een mandoline
- 1 roze grapefruit
- 4 dunne plakjes geitenkaas, gekoeld
- 12 kalamata-olijven, ontpit
- 4 radijsjes, gewassen en doormidden gesneden
- 1 handje rucola
- 1 eetlepel balsamicoglazuur
- rode snijbiet- of spinaziebladeren (naar keuze)
Bereiding
- Strijk met een bakkwast ½ eetlepel lijnzaadolie uit over vier borden en strooi er een beetje van de za’atar-kruidenmelange over.
- Leg hier de plakken rode, gele en regenboogbiet en roze grapefruit op.
- Verdeel dan de plakken geitenkaas, olijven, radijshelften en rucolablaadjes over de borden.
- Voeg de balsamicoglazuur toe en bestrooi elk bord eventueel nog met een paar snijbiet- of spinaziebladeren.
- Serveer meteen.
Dit recept komt uit De yogakeuken van Kimberly Parsons. Fotografie: Lisa Cohen.