Getty Images
Heb je weinig tijd? Deze salade staat in een handomdraai op tafel. Lekker en makkelijk dit recept van het blog SmaakMenutie.
Aantal personen
2
Bereidingsduur
20 minuten
Ingrediënten
- 2 kropjes (baby) Romaine sla (of kant-en-klare zak)
- 12 cherry tomaten
- 3 plakjes bacon of ontbijtspek
- 250 gram kip
- 2 eitjes
- 2 sneetjes brood of een stukje stokbrood
- En voor de dressing:
- 1 el olijfolie
- 2 el kwark of yoghurt
- 1 el mayonaise
- 2 el Parmezaanse kaas
- 2 ansjovisfilets
- 1 teen knoflook (of 2 kleintjes)
- Sap van een citroen
- Beetje peper
Bereiding
- Verwarm de oven voor op 200 graden.
- Dressing:
- Doe alle ingrediënten (1 el olijfolie, 2 el kwark, 1 el mayonaise, 2 el parmezaanse kaas, 2 ansjovisfilets, 1 teentje knoflook, sap van 1 citroen, scheutje Worcestershire en wat peper) in een mixer tot er een mooie dressing ontstaat. Voeg extra citroensap of peper toe naar smaak. Vooral proeven!
- Bak de bacon in een beetje olijfolie krokant en kook ondertussen de eitjes (hard).
- Laat de bacon uitlekken en gebruik dezelfde pan om, op laag vuur, de kip te bakken (ca 10 minuten, afhankelijk van de dikte van je kipfilet. Kruid alleen met wat zout en peper).
- Snijd ondertussen het brood in blokjes en leg het in een schaaltje. Voeg hier een flinke scheut olijfolie aan toe, een beetje peper en zout en wat knoflookpoeder en husselen maar. Leg ze vervolgens op bakpapier op het rooster in de oven (mag ook in een ovenschaal). Laat ze een minuut of 5 in de oven tot ze mooi krokant zijn.
- Maak de sla schoon en drapeer over twee (diepe) borden.
- Snijd de tomaatjes in kwartjes (of halfjes) en voeg toe aan de sla.
- Snijd de bacon in kleine stukjes en voeg met het (in plakjes gesneden) eitje toe aan de sla.
- Snijd de kip in reepjes en voeg deze net als de croutons toe aan de sla.
- Tot slot voeg je de dressing toe. En zie hier, een heerlijke caesarsalade in minder dan een half uurtje.
Heb je nog oud (stok)brood liggen, dan is dit prima geschikt voor croutons.
Dit recept is van het blog SmaakMenutie.