Getty Images
Een grote kom gevuld met eenvoudige, pure ingrediënten
Aantal personen
4
Ingrediënten
- Voor de bouillon:
- 1,2 liter paddenstoelenbouillon
- 1 steranijs
- 2 kardemompeulen
- 1 eetlepel verse gember, geschild en in julienne
- 100 gram sobanoedels
- 250 gram verse kastanjechampignons en enoki-paddenstoelen (of paddenstoelen naar eigen keuze)
- Voor de bowl:
- 75 gram rodekoolbladeren, in fijne stukjes gescheurd
- 150 gram wortels, geschild
- 75 gram savooiekool, in fijne stukjes gescheurd
- 75 gram sugarsnaps
- 90 gram taugé, gewassen
- Sap van 1 limoen
- Tamari, naar smaak
- Verse korianderblaadjes
- 1 verse chilipeper, zaadjes verwijderd en in dinne ringetjes (naar keuze)
- Gemengde sesamzaadjes
- Limoenpartjes
Bereiding
- Doe alle ingrediënten voor de bouillon, behalve de noedels en champignons, in een grote pan en breng het geheel aan de kook.
- Zet het vuur lager, voeg de sobanoedels en champignons toe en laat alles 5 minuten zachtjes koken, of tot de noedels gaar zijn.
- Verdeel het mengsel over vier kommen; je kunt, als je wilt, de kardemompeulen en steranijs verwijderen.
- Voeg de groenten toe: maak stapeltjes van de verschillende groenten langs de rand van de kom.
- Voeg een beetje limoensap, tamari, wat korianderblaadjes, chilipeperringetjes (naar keuze), sesamzaadjes en limoenpartjes toe.
- Serveer de buddha bowls met eetstokjes en een lepel voor debouillon.
- Geef er nog wat extra tamari bij, naar smaak.
Dit recept komt uit De yogakeuken van Kimberly Parsons. Fotografie: Lisa Cohen.