Minder uitgeven aan je dagelijkse boodschappen, maar wel lekker en gevarieerd eten? Het Voedingscentrum heeft er het ideale kookboek voor: Lekker voor weinig. Een boek boordevol gezonde budgetrecepten. Zoals deze vegetarische bruine bonenchili met kruidentopping voor € 2,00 per persoon.
Ingrediënten
- 1 ui
- 2 teentjes knoflook
- 1 groene of gele paprika
- 2 eetlepels olie
- 1 theelepel komijnzaad
- 1 theelepel gemalen koriander
- 1 theelepel chilipoeder
- mespunt kaneel
- 1 blik tomatenblokjes zonder zout
- 1 blik bruine bonen (uitlekgewicht circa 500 gram)
- 4 takjes peterselie of selderij
- 100 ml halfvolle yoghurt
Bereiding
1. Maak de groente schoon. Snijd de ui en 1 teentje knoflook in snippers en de paprika in blokjes.
2. Fruit de ui en de knoflook in de olie met de specerijen zacht.
3. Voeg de paprika en de tomatenblokjes toe en laat dit 5 minuten zacht stoven.
4. Spoel de bruine bonen in een zeef af en laat ze uitlekken.
5. Doe de bonen bij het groentemengsel en laat nog 5 minuten stoven.
6. Was de peterselie of selderij en knip het klein.
7. Pers het overgebleven teentje knoflook uit boven een kommetje. Roer er de peterselie, wat gemalen koriander, wat chilipoeder en de yoghurt door.
8. Schep aan tafel wat van de kruidentopping op de bonenchili.
Slim bewaren
Laat restjes altijd snel afkoelen en zet ze goed afgesloten in de koelkast. Laat restjes niet langer dan twee uur buiten de koelkast staan.
Voedingswaarden
- Voedingscentrum