Dat je van bloemkool een soort couscous kunt maken, wist je misschien al. Maar met broccoli is het ook hartstikke lekker. Je moet de groente vooral stevig op smaak brengen met citroensap, olijfolie en peper en zout. En vergeet ook de verse kruiden niet: hoe meer, hoe beter.
Ingrediënten
- 2 verse zalmfilets
- Sap van 1½ limoen
- 2 stronken broccoli (circa 450 gram per stuk)
- 1 bos peterselie, fijngehakt
- Rasp + sap van 2 citroenen
- 3 eetlepels olijfolie
- 4 eetlepels pistachenoten, grofgehakt
- 1 avocado, in plakjes
Bereiding
Snijd de zalm in dunne plakjes en leg die in een diep bord. Bestrooi met wat zout en knijp er vervolgens de limoenen boven uit. Laat de zalm 10 tot 30 minuten garen in het citrussap. Het visvlees zal iets lichter van kleur worden.
Vermaal intussen de broccoli kort in een keukenmachine, tot je fijne korrels met de structuur van couscous hebt. Doe de broccoli in een grote kom en meng er de peterselie, citroensap en -rasp, olijfolie en pistachenoten door. Breng op smaak met flink peper en zout.
Verdeel de broccolicouscous over 4 kommen en leg er de plakken zalm en avocado op.
Dit recept is afkomstig uit het boek 'All day bowls'.