Getty Images
Aantal personen
2
Bereidingsduur
0-15 minuten
Ingrediënten
- 3 dl groentebouillon
- 2 gedroogde shii-takes
- ½ groene peper
- 2 bosuitjes
- 1 klein teentje knoflook
- 75 gram oesterzwammen
- 1 eetlepel olie
- 2 theelepels limoensap
- 1 theelepel vissaus
Bereiding
- Breng de groentebouillon aan de kook. Neem de pan van het vuur en laat hierin de gedroogde shiitakes een half uur wellen.
- Maak de peper schoon, verwijder de zaadlijsten en pitjes en snijd de peper in reepjes.
- Maak de bosui, knoflook en oesterzwammen schoon. Snijd de bosuitjes in ringen, de knoflook in snippers en de oesterzwammen in repen.
- Verwarm de olie en bak hierin de chilipeper, knoflook en oesterzwammen kort.
- Snijd of knip de geweekte shiitakes klein.
- Schenk de groentebouillon en de shiitakes bij de groente en breng dit aan de kook. Maak de bouillon op smaak met limoensap en de vissaus.
Voedingswaarden
Energie
80kcal
Eiwit
2 gram
Koolhydraten
5 gram
Vezels
2 gram
Vet
6 gram
Verzadigd vet
1 gram
Zout
2000 milligram
Bron
- Voedingscentrum