Getty Images
Met deze heerlijke bonenburgers heb je geen vlees meer nodig.
Aantal personen
2
Bereidingsduur
30+ minuten
Ingrediënten
- 3 rode uien
- 1 teentje knoflook
- 2 eetlepels olijfolie
- 2 eetlepels rozijnen
- 1 eetlepel balsamicoazijn
- 1 kleine pot bruine bonen
- 1 theelepel kerriepoeder
- ½ gedroogd chilipepertje
- 2 eetlepels vloeibare margarine
Bereiding
- Pel de uien en de knoflook.
- Houd voor de bonenburgers een stukje ui en een half teentje knoflook apart.
- Snijd de rest van de uien in ringen en de knoflook in stukjes.
- Fruit de uien en de knoflook in de olie in 30 minuten zacht en lichtbruin.
- Was de rozijnen, doe ze bij de uien en laat ze in enkele minuten wat vocht opnemen.
- Voeg wat balsamicoazijn toe en laat dit sudderen tot het vocht verdampt is. Laat de chutney afkoelen.
- Spoel de bruine bonen af en laat ze uitlekken. Druk de bonen met een vork fijn.
- Snijd het stukje ui heel fijn.
- Meng de ui en de kerrie door de bonen. Pers de knoflook er boven uit en verkruimel het pepertje er boven.
- Meng alles goed en vorm er 4 platte schijven van.
- Verwarm de margarine in een koekenpan met een anti aanbakbodem en bak hierin de bonenburgers heet en bruin. Geef er de chutney bij.
Lekker met sperzieboontjes en aardappelpuree.
Hiervoor heb je nodig...
- 400 gram sperziebonen
- 6 opscheplepels aardappelpuree
Voedingswaarden
Energie
610kcal
Eiwit
20 gram
Koolhydraten
75 gram
Vezels
20 gram
Vet
20 gram
Verzadigd vet
3 gram
Zout
600 milligram
Bron
- Voedingscentrum