Getty Images
Dat eet de boer wel
Aantal personen
2
Bereidingsduur
30+ minuten
Ingrediënten
- 500 gram aardappelen
- 1 kleine ui
- 1 laurierblad
- 2 kruidnagels
- 800 gram gesneden boerenkool
- 2 rundersaucijzen
- Circa 2 deciliter halfvolle melk
- 1 eetlepel Groningse mosterd
Bereiding
- Schil de aardappelen en snijd ze in stukken.
- Maak de ui schoon. Steek het laurierblad met de kruidnagels in de ui.
- Breng de aardappelen met de boerenkool en de ui aan de kook. Kook dit 15 minuten.
- Leg er de saucijzen op en kook het geheel in nog 15 minuten verder gaar.
- Neem de ui uit de pan. Verwijder de kruidnagels en het laurierblad.
- Neem de saucijzen uit de pan.
- Stamp de aardappelen met de boerenkool en maak er met hete melk een stamppot van. Stamp eventueel de ui mee.
- Maak de stamppot op smaak met mosterd en leg de in plakken gesneden saucijzen erop.
Voedingswaarden
Energie
620kcal
Eiwit
40 gram
Koolhydraten
65 gram
Vezels
10 gram
Vet
20 gram
Verzadigd vet
6 gram
Zout
1970 milligram
Bron
- Voedingscentrum