Getty Images
Een kruidig kooltje
Aantal personen
2
Bereidingsduur
15 tot 30 minuten
Ingrediënten
- 1 sjalor of kleine ui
- 1 eetlepel olie
- 150 gram tomatenblokjes zonder zout
- ½ theelepel gemalen koriander (ketoembar)
- ½ theelepel gemberpoeder
- 1 kleine bloemkool
Bereiding
- Pel de sjalot en snijd hem klein. Fruit de sjalot glazig in de olie.
- Voeg de tomatenblokjes toe met de koriander en het gemberpoeder en laat de saus 10 minuten zacht koken.
- Maak de bloemkool schoon en snijd hem in roosjes.
- Kook de bloemkoolroosjes in de saus in ca. 8 minuten gaar.
Menusuggestie
Lekker met kipfilet en aardappelen.
Hiervoor heb je nodig:
2 kleine kipfilets
1 eetlepel vloeibare margarine
6 kleine aardappelen
Voedingswaarden
Energie
410kcal
Eiwit
30 gram
Koolhydraten
40 gram
Vezels
9 gram
Vet
15 gram
Verzadigd vet
2 gram
Zout
0 milligram
Bron
- Voedingscentrum