Getty Images
Een fris groentegerecht
Aantal personen
2
Bereidingsduur
0-15 minuten
Ingrediënten
- ½ struik bleekselderij
- 4 gedroogde vijgen
- ½ perssinaasappel
- 1 eetlepel slasaus, 25% olie
- 2 eetlepels halfvolle yoghurt
- 1 eetlepel azijn
Bereiding
- Maak de bleekselderij schoon en snijd de stengels in smalle reepjes.
- Snijd de gedroogde vijgen in smalle repen.
- Pers de sinaasappel uit.
- Maak een sausje van de zure room, de yoghurt, het sinaasappelsap, de azijn suiker en wat peper.
- Meng alles door elkaar.
Menusuggestie
Lekker met een hamlapje en aardappelen.
Hiervoor heb je nodig:
200 gram hamlap
1 eetlepel vloeibare margarine
6 kleine aardappelen
Voedingswaarden
Energie
515kcal
Eiwit
40 gram
Koolhydraten
60 gram
Vezels
9 gram
Vet
10 gram
Verzadigd vet
2 gram
Zout
600 milligram
Bron
- Voedingscentrum