Getty Images
Aantal personen
2
Bereidingsduur
0-15 minuten
Ingrediënten
- 1 eetlepel geschaafde amandelen
- 1 eierkoek
- 1 appel
- 2 eetlepels (abrikozen)jam
- 1 eetlepel sinaasappelsap of -likeur
- 1 dl magere vanillevla
Bereiding
- Rooster de amandelen in een droge koekenpan goudbruin en laat ze afkoelen.
- Snijd de eierkoek in kleine blokjes en verdeel ze over 2 glazen schaaltjes of coupes.
- Schil de appel, snijd hem in kleine blokjes en doe ze in de schaaltjes.
- Roer de jam los met het sinaasappelsap of de likeur en schep dit op de appelblokjes.
- Verdeel de vla erover en garneer met de amandelen.
Menusuggestie
Lekker met als hoofdgerecht biefstuk, bimi met champignons en aardappelen.
Voedingswaarden
Energie
170kcal
Eiwit
4 gram
Koolhydraten
35 gram
Vezels
2 gram
Vet
2 gram
Verzadigd vet
0 gram
Zout
130 milligram