Getty Images
De rozemarijn in deze hartige taart geeft een zoet tintje aan de aardappel.
Aantal personen
2
Bereidingsduur
30+ minuten
Ingrediënten
- 600 gram vastkokende aardappelen
- 200 ml halfvolle melk
- ½ eetlepel rozemarijnnaaldjes
- ½ eetlepel olie
- 2 eieren
- ½ komkommer
- 1 bos radijs
- azijn
- tijm
- peper
- 25 gram pecannoten, ongezouten
Bereiding
- Warm de oven voor op 200 °C.
- Boen de aardappelen goed schoon of schil ze. Snijd de aardappelen in dunne plakken.
- Breng de melk aan de kook, voeg de aardappelplakjes toe en kook ze 10 minuten.
- Hak de rozemarijnnaaldjes grof.
- Bestrijk een ovenvaste schaal met olie.
- Schep van het vuur af de losgeklopte eieren en de rozemarijn door de aardappelen en schep ze in de ovenvaste schaal.
- Laat de aardappeltaart in het midden van de oven in ca. 30 minuten gaar worden en goudgeel kleuren. Dek eventueel de taart af met aluminiumfolie als deze te donker wordt.
- Maak de komkommer en radijs schoon en schaaf of snijd in dunne plakken.
- Maak de groente op smaak met wat azijn, tijm en peper.
- Breek de pecannoten en strooi ze erover.
- Geef de salade bij de aardappeltaart.
Ingrediënten over?
Melk is een bederfelijk product. Koop daarom alleen de hoeveelheid die je nodig hebt en let op de houdbaarheidsdatum. Bewaar melk altijd in de koelkast op 4 graden. Met elk uur buiten de koelkast verliest melk een dag van de houdbaarheid. Zet melk daarom na gebruik snel weer terug in de koelkast. Na opening is melk ongeveer 3 dagen in de koelkast houdbaar. Gooi melk daarna niet direct weg. Kijk, ruik en proef een beetje om de kwaliteit te beoordelen. Ook als de THT-datum is verstreken, kan de melk nog goed zijn. Melk die zuur ruikt of proeft en/of klontert is niet meer goed.
Voedingswaarden
Energie
505kcal
Eiwit
20 gram
Koolhydraten
65 gram
Vezels
8 gram
Vet
15 gram
Verzadigd vet
4 gram
Zout
400 milligram
Bron
- Voedingscentrum