Gegrilde paprikaspread

Recept voor een rustige buik

Gegrilde paprikaspread
Bramski en Les Filles Rouges/Prikkelbare darmen kookboek

Met deze gegrilde paprikaspread maak je het jezelf makkelijk om gezonde en FODMAP-arme keuzes te maken. De spread is niet alleen overheerlijk op brood maar is tot 4 eetlepels ook nog eens FODMAP-arm.

Ingrediënten

  • 200 g gegrilde rode paprika (uit pot)
  • 120 g feta
  • 10-15 blaadjes bladpeterselie
  • 1 tl gerookt paprikapoeder
  • peper
  • olijfolie

Bereiding

Laat de paprika uitlekken in een vergiet. Doe de paprika in een maatbeker. Verkruimel de feta erbij en voeg gerookt paprikapoeder, peterselie, flink wat peper en 2 el olijfolie toe. Mix glad met een staafmixer tot een smeuïge dip.

Lees ook: 6 tips voor wie FODMAP-arm wil eten


Dit recept is afkomstig uit het Prikkelbare darmen kookboek. In dit kookboek bundelen maagdarmspecialist Heiko De Schepper en diëtist en chef Michaël Sels hun krachten. Ze schetsen kort het mechanisme van het prikkelbaredarmsyndroom, focussen vervolgens op welke rol voeding speelt wanneer je aan PDS lijdt en geven aan welke voeding je beter vermijdt. Daarnaast zetten ze de theorie meteen om in de praktijk, met meer dan 40 darmvriendelijke recepten.

Voedingswaarden

Porties 
350 gram
Auteur 
Bron 
  • Prikkelbare darmen kookboek