Champignons op geroosterd brood lust vrijwel iedereen. Maar soms kan het nóg lekkerder met iets extra’s, zoals hier.
Ingrediënten
- 1 theelepel sesamolie
- 1 theelepel zonnebloemolie
- 1 ui, in kleine blokjes gesneden
- 1 theelepel verse gember, geraspt
- 1 teentje knofook, fjngehakt
- 1 vers rood pepertje, zaadlijsten verwijderd en fjngehakt
- 275 g champignons, in vieren gesneden
- 150 ml groentebouillon
- 2 eetlepels ketjap manis (Indonesische zoete sojasaus)
- zout en versgemalen zwarte peper
- 2 sneden grof volkorenbrood
- Voor de salade
- sap van 1 limoen
- 1 theelepel suiker
- 1 theelepel vissaus (nam pla)
- 8 cherrytomaatjes, gehalveerd
- 2 lente-uitjes, in ringen gesneden
- 1 eetlepel verse koriander, gehakt
- 1 eetlepel verse munt, gehakt
Bereiding
Verhit de olie op een middelhoog vuur en voeg uien, gember, knoflook en rode peper toe. Bak tot de ui zacht is. Draai het vuur hoger, voeg de champignons toe en bak 5 minuten. Voeg bouillon en ketjap toe en bak nog eens 5 minuten. Breng op smaak.
Maak ondertussen de salade. Meng limoensap, suiker en vissaus en schud het door de rest van de ingrediënten. Rooster het brood. Haal de champignons met een schuimspaan uit de pan en schik ze op het brood. Kook de sappen in tot 4 eetlepels en giet over de champignons. Serveer met de salade en een schijfje limoen.
Tip
Wees voorzichtig met champignons; ze zijn erg kwetsbaar. Ze hoeven alleen geborsteld te worden.
Voedingswaarde per portie
suikers totaal 8,7 g, zout 2,43 g, natrium 959 mg
Dit recept is afkomstig uit Het Diabetes Kookboek