Getty Images
Eet je graag suikervrij? Deze kabeljauw uit de oven met quinoa is heerlijk en verantwoord. Naast suiker, is dit gerecht ook vrij van gluten, schelp- en schaaldieren, eieren, pinda, koemelk, noten en soja.
Aantal personen
4
Bereidingsduur
30 minuten
Ingrediënten
- 500 gram kabeljauw
- 500 gram peultjes, puntjes eraf
- 1 el olijfolie
- 1 ui, gesnipperd
- 1 tl gemalen komijn
- 400 gram tomaten in blokjes
- 300 gram quinoa
- 100 gram fenegriek geitenkaas, in blokjes
- zout en peper naar smaak
Bereiding
Porties: 4 personen
- Verwarmde oven voor op 180 graden.
- Kook peultjes in 6 minuten gaar.
- Verhit olie in een koekenpan en fruit de ui tot het glazig is, voeg komijn toe en de tomaat.
- Breng aan de kook, voeg wat water toe als het te droog is.
- Haal de pan van het vuur en voeg peultjes toe.
- Breng op smaak met zout en peper.
- Doe het mengsel in een ovenschaal en leg kabeljauw erop.
- Strooi de kaas erover en dek af met aluminiumfolie.
- Zet 20 minuten in de oven tot de vis gaar is.
- Bereid ondertussen de quinoa volgens aanwijzing.
- Serveer alles samen.
Tip: vervang de geitenkaas door sojakaas of een gorgonzolakaas.