Zomerfruit met meringues

Getty Images

Genieten tot in de late uurtjes.

Aantal personen 
2
Bereidingsduur 
0-15 minuten

Ingrediënten

  • 300 gram zacht fruit zoals frambozen, aardbeien, bessen, bramen  
  • 2 schuimkoekjes
  • 100 gram biogarde yoghurt, halfvol

Bereiding

  1. Was het fruit en verwijder eventueel kroontjes en steeltjes.
  2. Breek de schuimkoekjes in stukjes.
  3. Meng het fruit en de stukjes schuimkoek door de ypghurt en verdeel dit over 2 glazen coupes.
  4. Eet het direct, zodat de schuimkruimels nog krokant zijn.

Menusuggestie

Lekker met als hoofdgerecht vleesspiesjes, rauwkostsalade en aardappelsalade.

Ingrediënten over?

Zacht fruit:
Bewaar zacht fruit zoals aardbeien, bessen, frambozen onafgedekt maximaal drie dagen in de koelkast. Zorg dat het fruit niet vochtig wordt, leg het eventueel op keukenpapier om vocht te absorberen.

Voedingswaarden

Energie 
100kcal
Eiwit 
4 gram
Koolhydraten 
15 gram
Vezels 
4 gram
Vet 
1 gram
Verzadigd vet 
1 gram
Zout 
0 milligram
Auteur