Getty Images
Een kleurrijk bordje
Aantal personen
4
Bereidingsduur
30+ minuten
Ingrediënten
- 250 gram gele, rode en/of chioggia bietjes
- 250 gram pastinaak
- ½ flespompoen
- 1 eetlepel olie
- 1 eetlepel vloeibare honing
- tijm
Bereiding
- Kook de bietjes in ruim water net gaar.
- Warm de oven voor op 180 °C.
- Schrap de pastinaken of schil ze met een dunschiller. Snijd de pastinaken in gelijke stukken.
- Was de pompoen en snijd het stuk in dunne parten.
- Schil de bietjes en snijd ze in partjes.
- Meng de groente met de olie.
- Bekleed een bakplaat met een vel bakpapier en verdeel de groente er over. Rooster de groente in ca. 15 minuten gaar.
- Druppel de honing er over en meng er wat tijm door. Zet nog een paar minuten in de oven.
Voedingswaarden
Energie
85kcal
Eiwit
2 gram
Koolhydraten
10 gram
Vezels
4 gram
Vet
3 gram
Verzadigd vet
1 gram
Zout
0 milligram
Bron
- Voedingscentrum