Getty Images
Een heerlijk stamppotrecept met tempé, wortel en sesamzaad om je vingers bij af te likken.
Aantal personen
2
Bereidingsduur
30
Ingrediënten
- 500 gram zoete aardappelen
- 1 grote ui
- 400 gram winterwortelen
- 150 gram tempé
- 2 eetlepels vloeibare margarine
- 1 teentje knoflook
- mespunt kaneel of piment
- 3 theelepels sesamzaad
- 100 ml groentebouillon met minder zout
Bereiding
- Schil de zoete aardappelen en snijd ze in stukken.
- Pel de ui en snijd hem in snippers.
- Schrap de wortelen en snijd ze in plakken.
- Kook de aardappelen met de groente in weinig water in ca. 20 minuten gaar.
- Snijd de tempé in smalle repen.
- Verwarm de margarine en bak hierin de tempé bruin.
- Pers het teentje knoflook er boven uit en strooi er wat kaneel of piment over.
- Bak de laatste minuut het sesamzaad mee.
- Giet de aardappelen met de groente af.
- Stamp het wat kleiner.
- Voeg de hete bouillon toe en roer alles door elkaar.
- Schep de tempé erop.
Voedingswaarden
Energie
500kcal
Eiwit
15 gram
Koolhydraten
65 gram
Vezels
15 gram
Vet
15 gram
Verzadigd vet
2 gram
Zout
400 milligram
Bron
- Voedingscentrum