In de keuken kun je tegenwoordig over heel wat apparatuur beschikken die het koken makkelijker maken. Zoals een soupmaker bijvoorbeeld. Heb je geen soupmaker? Dan kun je het natuurlijk ook gewoon in een soeppan maken.
Ingrediënten
- 700 gram zoete aardappel
- 1 ui
- 2 teentjes knoflook
- 1 blik kokosmelk
- 1 gedroogd Spaans pepertje
- 250 ml groentebouillon
- 2 bosuitjes
- 2 eetlepels gehakte hazelnoten
- wat bloemkool (rauw of geblancheerd)
Bereiding
Schil de zoete aardappel en snijd deze in blokjes. Snipper de ui en de teentjes knoflook. Doe dit met de koksmelk, het verkruimelde pepertje en de groentebouillon in de soupmaker. Sluit het deksel en kies voor het gladde soep-programma. Snijd ondertussen de bosuitjes in ringetjes en rooster de hazelnoten even in een droge koekenpan. Verdeel de bloemkool in piepkleine roosjes. Schenk de soep in 4 kommen en serveer met de bosui, hazelnoten en bloemkool.
Maak je dit zonder soupmaker?
Fruit dan de zoete aardappel, ui en knoflook eerst in 1 eetlepel olijfolie. Kook het geheel ongeveer 15 minuten en pureer met de staafmixer.