Getty Images
Aantal personen
2
Bereidingsduur
15-30 minuten
Ingrediënten
- 1 sjalotje
- 1 kleine zoete aardappel
- ½ losgeklopt ei
- Olie
- 100 gram gemengde paddestoelen
- ½ teentje knoflook
- Tijm
Bereiding
- Snijd de sjalot heel fijn.
- Was de aardappel en rasp hem grof.
- Meng de geraspte aardappel met de helft van de sjalot, het ei en wat peper.
- Bestrijk een pan met een antiaanbaklaag met wat olie. Verdeel de aardappelrasp in 6 porties en vorm er platte koekjes van.
- Bak de koekjes in ca. 5 minuten bruin. Keer ze met een spatel en bak ze in ca. 5 minuten verder gaar en bruin. Laat ze afkoelen.
- Maak de paddenstoelen schoon en snijd ze in plakken of repen.
- Fruit de rest van de sjalot in wat olie glazig. Pers de knoflook er boven uit.
- Bak de paddenstoelen 3 minuten op hoog vuur mee. Maak ze op smaak met peper en wat tijm. Schep ze naast de aardappelkoekjes.
Voedingswaarden
Energie
120kcal
Eiwit
4 gram
Koolhydraten
10 gram
Vezels
2 gram
Vet
6 gram
Verzadigd vet
1 gram
Zout
0 milligram
Bron
- Voedingscentrum