Getty Images
Aantal personen
2
Bereidingsduur
30+ minuten
Ingrediënten
- 400 gram zoete aardappel
- 1 ui
- 1 teentje knoflook
- 200 gram kippendijvlees
- 1 theelepel kaneel
- ½ theelepel gemalen koriander
- 1 eetlepel olie
Bereiding
- Warm de oven voor op 200° C.
- Schil de aardappelen en snijd ze in stukken.
- Maak de ui schoon en snijd hem in parten.
- Pers de knoflook uit boven de stukken zoete aardappel.
- Schep dit met de parten ui op het bakblik van de oven.
- Snijd het kippenvlees in repen.
- Meng er de kaneel, de koriander, wat peper en de olie door.
- Schep dit naast de aardappelen op de bakplaat.
- Laat alles in de hete oven in ca. 25 minuten gaar worden en bruin kleuren.
Menusuggestie
Lekker met gegrilde aubergine.
Hiervoor heb je nodig:
- 1-2 gram aubergines
- 1 eetlepel olie
Voedingswaarden
Energie
430kcal
Eiwit
30 gram
Koolhydraten
45 gram
Vezels
10 gram
Vet
10 gram
Verzadigd vet
2 gram
Zout
300 milligram