Getty Images
Lekker met kip en aardappel.
Aantal personen
2
Bereidingsduur
15-30 minuten
Ingrediënten
- 500 gram zoete aardappel
- 2 eetlepels olie
- ½ teentje knoflook
- 500 gram broccoli
- ½ rode peper
- 1 sinaasappel
- 200 gram kippendijfilet
- Peper
- 1 eetlepel vloeibare margarine
Bereiding
- Boen de zoete aardappelen schoon en snijd ze in blokjes.
- Verwarm de olie en bak hierin de blokjes aardappel in ca. 10 minuten gaar. Pers het teentje knoflook er boven uit.
- Snijd de kip in repen en bestrooi ze met peper.
- Bak de kip in de hete margarine in 8 minuten gaar en bruin.
- Maak de broccoli schoon. Verdeel de groente in roosjes, schil de steel en snijd de steel in stukjes. Kook de broccoli in weinig water net gaar.
- Snijd het stukje peper klein.
- Boen de sinaasappel schoon en rasp wat van de schil. Pers de sinaasappel uit.
- Giet de broccoli af. Meng de broccoli met de reepjes peper, wat geraspte sinaasappelschil en het sinaasappelsap door de zoete aardappel. Warm het geheel goed door.
- Geef de kiprepen erbij.
Ingrediënten over?
Rode peper:
Bewaar een peper maximaal 7 dagen in de koelkast. Verpak een stukje peper in plastic folie en bewaar het nog 2 – 3 dagen.
Voedingswaarden
Energie
560kcal
Eiwit
30 gram
Koolhydraten
50 gram
Vezels
10 gram
Vet
30 gram
Verzadigd vet
4 gram
Zout
400 milligram