Zalmsticks met aardappelpartjes in de oven

Getty Images

Heerlijk genieten.

Aantal personen 
2
Bereidingsduur 
30+ minuten

Ingrediënten

  • 450 gram vastkokende aardappelen
  • ½ theelepel paprikapoeder
  • 1 eetlepel olie
  • 2 volkoren beschuiten
  • 200 gram zalmfilet

Bereiding

  1. Warm de oven voor op 200° C.
  2. Was de aardappelen onder stromend water en snijd ze in partjes.
  3. Doe het paprikapoeder in een kom en roer er de olie door.
  4. Schep de aardappelpartjes door het oliemengsel en leg de aardappelen op de bakplaat.
  5. Bak de aardappelpartjes 20 minuten in de hete oven.
  6. Maak de beschuiten fijn.
  7. Snijd de zalmfilet in 6-8 repen. Bestrooi de vis met peper en het beschuitkruim..
  8. Schep de aardappelpartjes om en leg de zalmsticks er naast.
  9. Bak het geheel in 10 minuten verder gaar en bruin.

Menusuggestie

Lekker met witlofsalade met sinaasappel.

Hiervoor heb je nodig...

  • 400 gram witlof
  • 1 sinaasappel
  • 2 eetlepels slasaus (25% olie)
  • 1 eetlepel halfvolle yoghurt

Ingrediënten over?

Zalm:
Verse zalm bewaar je het beste zo koud mogelijk. Eet verse vis bij voorkeur dezelfde dag , eventueel de volgende dag. De vis is het best te bewaren door hem in vershoudfolie te wikkelen en met heel veel ijsblokjes bedekken.

Voedingswaarden

Energie 
495kcal
Eiwit 
25 gram
Koolhydraten 
45 gram
Vezels 
7 gram
Vet 
20 gram
Verzadigd vet 
4 gram
Zout 
400 milligram
Auteur