Getty Images
Het kan ook makkelijk
Aantal personen
2
Bereidingsduur
0-15 minuten
Ingrediënten
- 1 eetlepel blanke hazelnoten
- ½ mango
- 1 eetlepel sinaasappelsap
- 1 eetlepel witte basterdsuiker
- 3 dl halfvolle (biogarde) yoghurt
Bereiding
- Rooster de hazelnoten in een droge koekenpan goudbruin.
- Laat de noten afkoelen en hak ze grof.
- Snijd het vruchtvlees van de mango van de pit.
- Pureer het vruchtvlees met het sinaasappelsap en de basterdsuiker in de keukenmachine of met een staafmixer.
- Verdeel de helft van de puree over 2 coupes en schenk de yoghurt erop.
- Dek het af met de rest van de mangopuree. Strooi de gehakte hazelnoten erover.
Voedingswaarden
Energie
220kcal
Eiwit
9 gram
Koolhydraten
25 gram
Vezels
2 gram
Vet
9 gram
Verzadigd vet
2 gram
Zout
0 milligram
Bron
- Voedingscentrum